In den beginne..... 

Eind jaren 1800 was Louis Jespers de koffiebrander in de winkel op Oever 20 (dit huisnummer wijzigde later naar nummer 16).

De winkel veranderde enkele keren van naam en eigenaar, maar de koffie werd steevast gebrand door iemand van de Jespers familie.

Jozef (Jef) Jespers en Louisa (Wiske) Van den Eynde stonden in 1953 net aan het roer toen Antwerpen geteisterd werd door een grote overstroming. De magazijnen, winkel en kelders liepen onder. Het weerhield hen echter niet om voort te zetten: ze vormden de winkel om tot een heuse buurtsupermarkt. Je kon er niet alleen koffie maar ook andere droge voedingswaren kopen. Zo werd Jespers een bekende buurtsupermarkt in de wijk Sint-Andries.

Jef en Wiske kregen 8 kinderen, elkeen heeft wel eens een handje meegeholpen in de winkel, maar uiteindelijk namen Johan (Jo) en Emilia de winkel over in 1991.

Zij kozen ervoor om de winkel nog verder uit te breiden: ze vergrootten het assortiment met verse charcuterie en kaas. Later kon je er ook groenten en fruit en zelfs heerlijk brood kopen!

Jo brandde de koffie verder zoals hij het geleerd had van zijn vader: met dezelfde passie, precisie en hetzelfde enthousiasme.

Nu kiezen Jo en Emilia ervoor om de winkel te sluiten. Zo kunnen ze genieten van hun welverdiend pensioen.

Kurt en ik nemen de traditie over zodat jullie kunnen blijven genieten van een heerlijk kopje Jespers koffie.

Weliswaar zal er geen fysieke winkel meer zijn maar in onze webwinkel blijven alle vertrouwde koffiemengelingen beschikbaar.

 

An Liekens